pondělí 8. září 2008

2 týdny za sebou

Je zvláštní, jak ten čas ryhle utíká. Když nemáte co na práci, či se jedná o něco nepříjemného, vleče se pomalu...a když si užíváte, tak ani nestačíte postřehnout, že uběhl týden či dva. V mém případě jde o durhý případ a opravdu se mi jen těžko věří tomu, že dva týdny zpátky jsem seděl v letadle a nevěděl, co na mě čeká. Stalo se toho opravdu hodně, počínaje našlapaným prvním dnem, konče velkou párty s lidma z Erasmu, ale vezmu to postupně, od místa, kde jsem minule ukončil poslední článek.

Pokud jste si o mě mysleli, že jsem pilný studen, pro kterého je studium prioritou a nikdy jinak...tak dozajista máte pravdu,ale i tací si musí občas vzít od učení pauzu:o) To se stalo minulý čtvrtek a pátek, kdy jsme, ehm, trochu vychladili školu a vyrazili poznávat krásy nočního Lisabonu. Výsledkem bylo, že jsme se dvakrát opili půllitrovou capirinhou (Za 5 euro, kdo by to nebral?:o)), v Bairo Alto nám nabídli snad všechny typy drog, co člověk kdy vynalezl a ve středu jsme nehezky zmokli. Každopádně ta největší párty byla teprve před náma, a to první větší akce s lidma z Erasmu. Zatím se teda jedná jen o skupinku cca 20ti lidí, se kterýma chodíme na jazykový kurz, ale lidi to jsou super, tak proč s nima nevyrazit?:o)

Jelikož v pátek nebylo moc hezky (od středy až do soboty poměrně často a vytrvale pršlo), rozhodli jsme se po krátké zastávce (tj od 22:30 do cca 00:30) vyrazit do klubu zvaného Lux. Nutno podotknout, že jde o nejluxusnější klub v Lisabonu a že tam jen tak nikoho nepustí - což se ostatně stalo i nám a celá skupinka jsme zůstali venku. Naštěstí Lux není jediné místo, kam se v Lisabonu dá v pátek večer vyrazit (To byste nečekali, že?:o)), tak jsme nasedali do taxíků a vyrazili do Docas (čtvrť, kde byly dříve doky, teď je to tam klub vedle klubu). Chvilku jsme to tam procházeli, ale jelikož počasí orpavdu nebylo nic moc, zapadli jsme do jednoho z mnoha klubů. Nebudu zabíhat do detailů (určitě vás nezajímají věci jako že si stoupne barmanka na bar s flaškou vodky a začne ji zájemcům lít zvrchu rovnou do pusy a podobně:o)), párty to byla opravdu vyvedená a domů jsme se dostali....myslim, že bylo tak půl sedmé ráno:o)).

Po probuzení ca ve 2 odpoledne jsme si dali něco malého k jídlu a vyrazili jsme na hlavní nádraží, zjistit, jak je to s cestou do Porta (měli jsme v plánu vyrazit na ten red Bull Air Race). Bohužel jízdendky byly poměrně drahé na to, že jsme tam ctěli být tak půl dne, tak jsme to nechali být a rozhodli se v neděli brzo vstávat a jít na pláž.

V neděli jsme vstali...no, nebylo to moc brzo, bylo půl jedné odpoledne:o). Každopádně na pláž jsme se vydali a i když voda byla opravdu ledová, sluníčko hřálo a bylo to fajn. Abyste se dostali na pláž, musíte vyrazit vlakem, ale je to tak kolem půl až třičtvrtě hodiny cesty a dá se to (i když teda cena 3,40 eur za zpáteční jízdenku není nic extra). No a večer..to jsme ulehli a byli jsme rádi, že jsme rádi. Ostatně budíček v 8 ráno, to není nic pro nás:o)

Dneksa jsme ale v těch 8 vstali a do té školy dorazili (sice s 10ti minutovým zpožděním, ale lidi se pomalou trousili až do desáté dopolední, zakže jsme zdaleka nebyli tak pozdě, jak by to mohlo vypadat:o)). Portugalština nám sice ještě až zas tak moc nejde, ale když si vezmu, že tohle samé pak ještě budeme probírat v semestru...ono to nějak půjde:o). Odpoledne jsme opět vyrazili na pláž, tentokrát na jinou a ta byla opravdu pěkná, takže místo, kam se vydáme zítra, je asi jisté:o). A to už nás tu bude víc, jelikož dneska přiletí z Prahy Klára s Michalem. Hodláme je okamžitě vytáhnout do Bairo Alto na drink, aby si pomalu začali zvykat na zdejší režim. Holt, život v Lisabonu, to není nic jednoduchého:o))

To je pro dnešek vše, dneska sice nejsou žádné fotky (něco sice mám, ale to bych musel jít vedle do pokoje pro foťák....:o)) Ještě něco nafotím a pak to sem postnu vše najednou.

Do té doby se mějte fajn, ahoj;o)

Filip

P.S.: Musim se ještě pochlubit - dostal jsem první odpověď na svoje promo sety a v říjnu bych měl mít v centru Lisabonu první hraní. Tak snad to bude odrazový můstek a hraní budu mít více a více:o)

3 komentáře:

Zdenda řekl(a)...

At ti to hrani vyjde, ty nas slavnej DJji :))

Btw: Zakomponuj do toho setu GURU JOSH PROJECT a jejich INFINITY 2008 :)

Unknown řekl(a)...

cau Fido, to je uplne super! doufam, ze ti to hrani vyjde!!! Doufam ze tema barama protahnes i svou obstarozni sestru s jeste vyzralejsim pritelem and ne jen mlade krepelky :-)
Tesim se na fotecky, doufam, ze me zahrejou, v Londyne uz bohuzel skoncilo leto (otazka je jestli vubec bylo :-()
tak papap

Filip řekl(a)...

zdenda: no jo, vidiš, tu věc už mám delší dobu kopenou a ještě jsem ji nehrál:)

jana: fotečky budou co nevidět, dneska jsme měli sightseeing a zítra máme spešl večeři (škola prganizuje pro Erasmáky).A pak taky ještě přidám fotky ze včerejší noci, byli jsme venku (skoro všichni, co měli ten kurz) a bumbali jsme 0,5 litru velké Capirinhy (A třeba taková maracujová nebo jahodová, ty jsou opravdu luxusní:o))